Определено ни изненада внесеното проекторешение на “ от вчера, тъй като то противоречи

...
Определено ни изненада внесеното проекторешение на “ от вчера, тъй като то противоречи
Коментари Харесай

Пламен Шалъфов: Внесеното проекторешение на ИТН противоречи на коалиционното ни споразумение


" Определено ни изненада импортираното проекторешение на  " “ от през вчерашния ден, защото то противоречи на съдружното ни съглашение ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " депутатът от " Продължаваме промяната "  Пламен Шалъфов:

" На страница 102 в раздел " Финанси “ точка 46 третира тъкмо тематиката за еврозоната и там написа, че Министерството на финансите и Българска народна банка ще изготвят разбор на изгодите и негативите от въвеждането на еврото в България, което да е основа на огромна акция една година преди влизането в еврозоната, т.е. този проект за изгодите и рисковете през цялото време се възприема като разяснителна акция и той би трябвало да бъде подготвен една година преди влизането в еврозоната. По поръчка на Българската национална банка той ще бъде подготвен до месец, месец и нещо, по този начин че срокът ще бъде спазен и съдружното съглашение ще бъде спазено. Това, което се случва е, че сътрудниците от " “ по някаква причина смесват два периода. Единият период е една година преди влизане в еврозоната за този разбор, а другият период е 18 месеца преди влизането в еврозоната да се одобри техническият проект за приемане на еврото, което беше признато на Министерски съвет ".

Депутатът от " Продължаваме промяната "  успокои, че няма съображение за терзание, защото на процедура България към този момент е в еврозоната:

" Курсът евро – лев е закрепен от две десетилетия поради валутния ръб. Българска народна банка няма пълномощия да пипа лихвените проценти, също и паричната маса ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР